כדי לתכנן אתר איכותי שיהיה גם מרשים ומעוצב אבל גם פרקטי ונוח לשימוש, נדרשת הבנה מעמיקה של העסק – ואין אדם שמכיר אותו טוב יותר ממך. אם כן, לפני שנתחיל לעצב נגדיר את המבנה, את עמוד הבית ואת עמודי התוכן, וכמובן את המוצרים השונים ואת המידע שנספק ללקוחות כשהם מגיעים אל האתר.
אז כדי שנוכל להתחיל ולתכנן אתר שיתאים בדיוק לך, חשוב להגדיר באופן מדויק את כל אחד מאלה:
(1) אודות העסק
זה המקום שבו נפרט מה הם המוצרים המוצעים ללקוחות שלך, מה היתרון שלך (מחיר, שירות, איכות וכיו"ב), מה הניסיון שלך בשטח וכל פרט שעשוי לעניין את הגולשים ולעודד אותם לקנות את המוצרים או את השירותים שלך.
(2) מטרות העסק
האם האתר אמור לספר ללקוחות על העסק ולאפשר להם להשאיר פרטים ליצירת קשר, או לחלופין, האם המטרה היא להציע רכישה ישירה של מוצרים אונליין (חנות מקוונת)? חשוב להבין מה מטרת העסק ומה מטרת האתר כדי שנוכל לתכנן פתרון ייעודי שתפור בדיוק למידות שלך.
(3) חזון
מה הערכים המרכזיים של העסק ולאן הוא אמור להגיע? האם המטרה שלך היא לייצר מוצרים חדשניים ללקוחות שלך או בכלל לשנות הרגלים מסוימים? אחרי שנבין מה המטרה האמיתית שלך בניהול העסק נוכל לתכנן אתר שמשקף את החזון הזה בצורה מושלמת.
(4) מוצרים או שירותים מובילים (ואלה שקצת פחות)
אילו מוצרים או שירותים נמכרים יותר? אילו מוצרים ושירותים רווחיים יותר? חשוב להבין אילו פריטים נרצה להציב בקדמת החנות הווירטואליות ואילו מוצרים יחכו במדף האחורי, ואילו שירותים נדגיש לפני אחרים.
אם ניתן לחלק את המוצרים לקטגוריות, בעיקר כשמדובר בחנות וירטואלית, רצוי להגדיר חלוקה פשוטה וברורה כדי שנוכל להציג לגולשים את כל הדרכים הפשוטות ביותר לאיתור המוצרים או השירותים המתאימים להם.
(5) קהל היעד
מי הלקוחות שאליהם אנחנו רוצים להגיע ומה מאפיין אותם? האם אלה גברים או נשים (או שניהם), מה טווח הגילאים שלהם, האם יש להם תואר אקדמי או עבודה בתחום מסוים, האם הם שכירים או עצמאיים, נשואים או רווקים, והאם הם גרים באזור מסוים בארץ? הגדרה מדויקת של הלקוחות הפוטנציאליים תעזור לנו להגדיר את מבנה האתר ואת העיצוב האידאלי שידבר אליהם הכי טוב שאפשר.
(6) המתחרים העיקריים
ההיכרות עם המתחרים חשובה כדי להבין מה הם עושים, מה עובד להם יותר ומה החסרונות שלהם. כך נוכל להציע מענה מושלם ללקוחות במקומות שבהם המתחרים קצת פספסו, ולהעניק חוויית משתמש טובה יותר – שתדגיש את כל היתרונות המרכזיים של העסק.
(7) מוצרים ושירותים עתידיים
אם יש לך תוכניות להרחיב את סל המוצרים, להוסיף שירותים או לפתח רעיונות חדשים לחלוטין כמו סדנאות, קורסים או מוצרים דיגיטליים – זה בדיוק הזמן לחלום בגדול. כך נוכל לתכנן אתר שיתאים לצרכים שלך היום אבל יציע לך גם גמישות מקסימלית כדי שהעסק יוכל להמשיך לגדול ולהתרחב לכל כיוון אפשרי, בלי מעצורים ובלי מגבלות.
השלב הבא – תכנון עמוד הבית
אחרי שלמדנו להכיר את העסק והגדרנו את המותג עד לפרט הקטן ביותר, הגיע הזמן לתכנן את החלקים השונים באתר, ובפרט בעמוד הבית. זהו למעשה העמוד החשוב ביותר, שהרי זוהי קבלת הפנים שלך. אם כן, הלוגו יופיע במיקום בולט, התפריט יאפשר ניווט נוח ומהיר בין השירותים והמוצרים שלך, ואי אפשר בלי טלפון וכתובת מייל כדי שהגולשים יוכלו ליצור קשר בקלות. בשלב הזה נשלב גם תמונות של מוצרים או תמונות מתוך בית העסק, ולכן חשוב להעביר אלינו גם קבצים באיכות טובה שישתלבו בעמוד הבית ובעמודי התוכן השונים.